Mamsi's mat

mandag 21. april 2014
Pavlova - familiens favorittkake
Det er ikke mange år siden jeg smakte denne kaken for første gang. Himmelsk! Nå er den favoritt her i huset. Bunnen kan du lage dagen før, bare oppbevar den i romtemperatur til den skal brukes. Kaken kan godt stå og trekke et par timer før gjestene kommer, men ikke lengre enn det. Fersk krem smaker best når den er fersk ;-)
Jeg bruker puffet ris i min pavlova. De smaker som små biter av knekk etter steking. Om du ikke ønsker det, er det bare å kutte det ut av oppskriften. Mengde eggehvite og sukker er den samme uansett.
Du trenger:
4 eggehviter
2,5 dl sukker
4 dl puffet ris
Friske bær; blåbær, jordbær og bringebær. 7 dl kremfløte
Slik lager du marengs:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett så sukkeret litt etter litt under pisking. Pisk videre til du får en stiv marengs. Vend inn puffet ris.
Smør marengsen utover en bakepapirkledd langpanne.
Stek kaken midt i ovnen på 150 grader i 60 minutter.
Avkjøl bunnen i formen.
Når den er avkjølt kan du legge den over i et stort kakefat e.l. (jeg bruker min lasagneform fra Villeroy&Boch, se bildet). Visp krem og legg over marengsen (jo mer jo bedre). Pynt med friske bær!
Ferdig :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar