Mamsi's mat

Mamsi's mat

mandag 24. mars 2014

Stekt ris med asiatisk vri - en slankende pytt-i-panne

 
 
Litt god tid i innvandrerbutikken "Jalla" i Mjøndalen resulterte i masse grønt, så da er det bare å lete frem den rette oppskriften for omsetting av innkjøpet.
Retten er rask å lage, om du ikke er for treg med kniven. Dagens kokke var kjapp, og maten smakte nyyydelig i tillegg til at den var mettende. Slik vi laget den i dag, ble det totale kaloriinnhold 350 per snute.
 
Handleliste:
1 porsjonspose jasminris à 120 g
2 gulrøtter
1 rød paprika
2 vårløk
150 g sukkererter
1 grønn chili uten frø
2 store hvitløksfedd
2 økologiske egg
solsikkeolje
sukker
soyasaus
Saften av 1 lime
1 dl hakket frisk koriander
chilipulver
 
Og så går vi i gang:
Kok opp risen etter anvisning på esken. Hakk koriander og sett til siden.
Kutt gulrøtter, paprika, vårløk, chili, hvitløk og sukkererter smått. Fres grønnsakene raskt i VARM stekepanne med litt solsikkeolje. Ha i risen og stek til gjennomvarmt. Tilsett 2-3 ss soyasaus og 1 ts sukker og rør godt.
Visp 2 egg litt sammen i en bolle. Skyv grønnsakene og risen ut til siden på stekepanna og hell eggene i midten.
Rør eggene raskt inn i maten, her må det jobbes litt fort for å få eggene inn i risblandingen.
Tilsett hakket koriander, saften av 1 lime og ca 1 ts chilipulver. Smak om det er nok soyasaus (vi tilsatte ytterligere et par ss, men så er vi glad i smaken også).
 
Vi tror retten ville vært nydelig med scampi til, så det prøver vi neste gang :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar