Mamsi's mat

Mamsi's mat

søndag 2. mars 2014

Kyllingtangine - Marokko i Blåklokkeveien

Av og til har man bare ikke lyst på kylling med kyllingkrydder eller grillkrydder på. Av og til har man lyst på noe helt annet... Allerede når man står fordypet i krydderhyllene på "Jalla" i Mjøndalen (ja vi har "innvandrerbutikk"), kjenner man seg eksotisk og alternativ. Vi bruker vel for søren ikke grillkrydder når vi lager mat, vi som har vært ute og smakt på verden ;-)

Atter en gang er det bare å lesse ned Le Creuset-gryta, for her må det jern til når man skal tilberede denne klassiske marokkanske kyllingretten som serveres med couscous.

Handleliste:
1 rå kylling
4 løk
1 fedd hvitløk
2 ts paprikapulver
2 ts gurkemeie
1/2 g safran
1/2 kanelstang
2 nellikspiker
1 ss kumminfrø
2 ts fennikelfrø
100 g svart oliven
100 g svisker
1 1/2 sitron
olje

Og så setter du i gang:
Del kyllingen i 8 biter.
Knus hvitløk og kanelstang. Bland dette sammen med resten av krydderne i saften av 1/2 sitron og et par ss olje.
Gni krydderblandingen på kyllingen og la den stå en halvtimes tid.
Hakk løk og stek den i litt olje til den blir myk.
Ha i kyllingbitene og la det surre mens du
deler 1 sitron i 8 båter.
Hell over oliven, sitronbåter og svisker.
Hell over 2 dl vann og sett på lokket og kok over lav varme i 40 minutter.
Pass på at den ikke koker seg tørr (har aldri skjedd med og Le Creuset-gryta mi)

Kok couscous og server maten rykende varm!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar