Atter en gang er det bare å lesse ned Le Creuset-gryta, for her må det jern til når man skal tilberede denne klassiske marokkanske kyllingretten som serveres med couscous.
Handleliste:
1 rå kylling
4 løk
1 fedd hvitløk
2 ts paprikapulver
1/2 g safran
1/2 kanelstang
2 nellikspiker
1 ss kumminfrø
2 ts fennikelfrø
100 g svart oliven
100 g svisker
1 1/2 sitron
olje
Og så setter du i gang:
Del kyllingen i 8 biter.
Knus hvitløk og kanelstang. Bland dette sammen med resten av krydderne i saften av 1/2 sitron og et par ss olje.
Gni krydderblandingen på kyllingen og la den stå en halvtimes tid.
Hakk løk og stek den i litt olje til den blir myk.
Ha i kyllingbitene og la det surre mens du
deler 1 sitron i 8 båter.
Hell over oliven, sitronbåter og svisker.
Hell over 2 dl vann og sett på lokket og kok over lav varme i 40 minutter.
Pass på at den ikke koker seg tørr (har aldri skjedd med og Le Creuset-gryta mi)
Kok couscous og server maten rykende varm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar