I går gikk jeg til innkjøp av en Moulinex grønnsakshakker. Ikke noe sjokk at maskinparkutvidelsen la føringer for dagens middag :-)
Den lette linje har "båret frukter" i form av tapte kilo, og jeg riktig gleder meg over tanken at det nå er 16 halvkilos smørpakker mindre rundt midja enn ved nyttårstider.
Du klarer utmerket godt å lage maten uten andre hjelpemidler enn en god kniv, men du verden hvor fort gjort det var med nyanskaffelsen!
Handleliste til 3 personer:
400 g poteter
3 gulrøtter
2 rødløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 kålrot
1/2 sellerirot
1 ts salt
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1 boks kyllingskinke (eller kalkunskinke)
2 dl revet gul ost (helst av det lettere slaget)
Rens, vask og skrell grønnsakene (i hvert fall de som skal skrelles).
Del poteter og gulrøtter i tynne skiver.
Del rødløk i båter.
Del paprika i strimler.
Del kålrot, sellerirot og kyllingskinke i terninger.
Legg alt i en stor, ildfast form som du først smører med 1 ss rapsolje.
Krydre retten med salt, timian og rosmarin, og bland godt sammen.
Trekk en aluminiumsfolie over forma og stek i 20 minutter på 225 grader. Ta ut forma, strø ost over og stek i ytterligere 10 minutter (nå uten folien over)
Server retten med ekstra lett rømme. Nydelig!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar