Mamsi's mat

Mamsi's mat

søndag 19. januar 2014

Grønnsaksgrateng - et nytt og bedre liv ;-)

Nytt år, ny slankekur. Desember forsvant i fløtesauser, kremkaker og pinnekjøtt. Nå er det striskjorte og havrelefse igjen, og også i Blåklokkeveien går det mest i grønt nå for tiden.
Her kommer oppskrift på en grønnsaksgrateng som kan serveres som den er, med brød til eller som tilbehør til kjøtt. Den er enkel å lage og gir få kalorier. Slik jeg laget den i dag er det totale kaloriinnhold 1027!




Grønnsaksgrateng til 2 pers:
3 gulrøtter
250 g sellerirot
100 g persillerot
5 stilker vårløk
300 g lett cottage cheese
3 egg
2 dl revet gulost
3/4 ts salt
1 ts timian
1/4 ts pepper

Vask og skrell grønnsakene og skjær dem opp i delikate biter. Kok dem så i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Vårløken koker du med bare det siste minuttet. Når de er ferdig kokt helles vannet av og grønnsakene opp i en smurt ildfast form.

Bland så cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder i en bolle. Pisk eggehvitene stive og vend dem så inn i osteblandingen. Hell blandingen over grønnsakene og stek gratengen på 200 grader i 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar