Hun arvet kokeboka etter sin mormor, og dermed ansvaret for juletradisjonene av gastronomisk art. Heidi skriver:
Til jul hører hjemmelagde medisterkaker til, og her kommer verdens (mormors) beste:
1 kg medisterdeig
1 ss potetmel
1 ss salt
1 ts pepper
1 ts ingefær
4.5 ts nyrevet muskatnøtt
4 dl melk (her må du prøve deg litt frem, og kutte ned når du dobler deigen. I dag hadde jeg 3 kg deig og brukte 1 liter melk, noe som var helt passe)
Ha krydderet i deigen før du begynner å spe og så er det bare å kna til alt er godt arbeidet sammen. Jeg har en vanlig kjøkkenmaskin, men syntes ikke den er så god til sånn knaing, så her er det bare å bruke godt vaskede hender :-)
Stekes i panne, bruk en spiseskje så du får de like store til de er fine å brune, i skikkelig godt smør og kokes i kjøttbuljongkraft til de er ferdig.
Så er det bare å kose seg! Og legg resten i fryseren til julaften og senere vintermiddager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar