Mamsi's mat

Mamsi's mat

lørdag 16. november 2013

Panna Cotta med pasjonsfrukt - mamsi leker Hellstrøm



At vi elsker desserter vi her i Blåklokkeveien er vel ingen hemmelighet. Her kommer en liten lekkerbisken fra Hellstrøm, min helt etter fader'n. Veldig enkel, veldig veldig deilig. Oppskriften er beregnet på 6, men her holdt den kun til fire ;-)

Du trenger:
2,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
2 plater gelatin
0,5 dl kremfløte
Saft av 1 sitron
50 g sukker

10 pasjonsfrukt
50 g sukker

Legg gelatinplatene i bløt i helt kaldt vann.
I en kjele har du fløte, sukker og innmaten av vaniljestengene. La dette trekke på middels varme i noen minutter. Visp litt godt så vaniljen løser seg helt opp. Ta kjelen bort fra varmen når det ryker litt (dette skal ikke koke).
Tilsett gelatin presset for vann samt saften av sitronen.
Avkjøl.
Pisk 0,5 dl kremfløte og bland inn i massen når den er avkjølt men ennå ikke stivnet. Fyll opp i passende glass (det er her vi i Blåklokkeveien er litt rundhåndet) og sett kaldt.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innmaten. Bland innmaten med 50 g sukker til saus.

Fordel pasjonsfruktsaus i glassene når massen har stivnet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar