Mamsi's mat

Mamsi's mat

fredag 8. november 2013

Pasta carbonara - ingen over, ingen ved siden

Denne oppskriften er Nigellas. I følge kokeboka er dette det hun ville servert en ny elsker klokken fire om morran for å riktig feire den første natta sammen. Jaja, hun om det! Her i huset serveres den gjerne en fredag ettermiddag, og denne fredagen er den også faktisk etterspurt. Den inneholder litt av hvert man kanskje ikke har stående, så denne retten må planlegges litt.


Du trenger:
250 g spaghetti eller pasta av litt størrelse
2 pk bacon
4 ss vermut
4 egg
50 g nyrevet parmesan
1/2 dl fløte
Nyrevet pepper og muskatnøtt

Sett over kjele med saltet vann til pastaen.
Klipp baconet (med saks,ja) i 1 cm store terninger og stek til de har fått god farge. Hell i vermut og la det boble et par minutter. Trekk pannen til side.
I en bolle visper du sammen egg, fløte, parmesan, pepper og muskatnøtt.
Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet. Sett stekepannen med baconet over varmen og slå den avrente pastaen i. Bland godt. Ta panna av varmen igjen og hell over eggeblandingen. Bland raskt og rop "Værsågod" samtidig!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar