Nora skal ha venninne på overnatting i natt, og har bestilt mat deretter. Bittesmå gissegisser i ullteppe er alltid en innertier når man trenger masse energi til fliring ut i de små timer.
Til disse småtassene trenger man følgende ingredienser (rett i bakbollen):
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 god ts salt
25 g revet cheddar
1 egg
3 ss rapsolje
2 1/2 dl helmelk
Ca 50 småpølser/coctailpølser ( jeg passer på å kjøpe med prinsekorv når jeg er i Sverige)
Til pensling trengs 1 egg utrørt i litt helmelk og litt salt
Bland alt i en kjøkkenmaskin, ferdig på under et minutt.
Deigen er som en drøm å jobbe med, så jeg bruker verken kjevle eller noe, kun hendene. Knip av litt deig og form den til en liten firkant (eller noe som likner) på benken, greit å ha litt hvetemel på benken først. Pakk inn pølsen og legg på stekebrettet.
Fortsett til brettet er fullt. Stek så disse småtassene i 15 minutter på 225 grader midt i ovnen. Du blir ansett som en superdupermams etterpå :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar