Mamsi's mat

Mamsi's mat

fredag 27. september 2013

Spinat og fetapai - Fannys favoritt

Fanny har tatt seg litt fri fra studier for helgen og fikk selvfølgelig velge hva mamsi skulle lage til middag. Valget ble spinat-og fetapai, og det var vi andre skikkelig happy for.
Du trenger:
1 stor løk
2 hvitløksbåter
1 pk frossen spinat
2 egg
1 boks creme fraishe
200 g fetaost
Muskatnøtt
50 g parmesan
Meierismør
Mel
1 ss spisskummin

Begynn med bunnen:
200g mel og 100 smør oppi foodprosessor. Bruk knivbladet og hakk det i ca 15 sekunder. Hell så oppi 1/2 dl kaldt vann og kjør det videre til det blir en deigklump.
Klem den ut i en paiform, prikk med gaffel og forstek bunnen i ca 15 minutter i ovn 180 grader.

Kutt løk og hvitløk og stek det litt i raspolje. Tilsett så frossen spinat. Rør jevnlig til alt er tint.
 I mellomtiden skal følgende ingredienser oppi en bakebolle: 2 egg, 1 ss spisskummin, fetaost, creme fraishe, revet muskatnøtt og litt pepper. Rør godt og tilsett spinatblandingen.
Hell blandingen oppi det forstekte paiskallet. Strø revet parmesan over og stek videre i 25 minutter.
Nam nam :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar