Mamsi's mat
søndag 22. september 2013
Eplemos - tre generasjoner i full sving
Aldri har epletreet til mormor og morfar båret så mye frukt, så nå var det bare å sette av en dag til å lage eplemos. Oppskriften kommer fra eieren av treet, og siden man vet at dette syltetøyet er så velsmakende som det bør være (les: så søtt som det bør være), kjører vi igang etter oppskriften.
Nora har skrelt epler, mormor kuttet i biter og undertegnede har kokt.
Slik gjør man det:
Eplene skrelles og deles i mindre biter. Legges opp på vekta. Når du har 2 kg eplebiter, kokes de opp med 3 dl vann og saften av 1/2 sitron. Kokes til eplebitene er møre. Tas til side (jeg setter det nedi vasken). Mos det med stavmikser. Tilsett 6 dl sukker og kok opp igjen. La det koke i noen minutter, men vær forsiktig: det spruter om plata er for varm, glovarmt!!!
Hell så over i helt rene glass, og voila: eplemos til brødskiver og tilslører bondepiker utover hele vinter'n
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar