Mamsi's mat

Mamsi's mat

mandag 16. september 2013

Trond briljerer på kjøkkenet, namsi namsi


Trond Heien er i dag invitert gjesteblogger på Mamsi's mat. Hans kulinariske eskapader ble nylig fotodokumentert på Facebook (se bildet) og da måtte jeg jo bare ta kontakt :-) Per mail har jeg fått Tronds oppskrift dagens middag:



"I dag tar vi for oss en av perlene i vårt tradisjonsrike norske kjøkken.
Retten har vært beskrevet som en symfoni av storfe og svin, servert på en seng av lettstekt rotfrukt og frøkjerner. Retten er kanskje mer kjent som ”Pølse i lompe”.
Denne retten passer til enhver anledning, fra vellykkede barneselskap til festlig bælfyll.
Valget av pølse er vesentlig. Enhver pølse har sin ”farge”, og du bør beregne innkjøpet etter dagshumør og anledning.
For den som liker MUK-smak, anbefales det å kjøpe pølser med mye MUK.

Vær også oppmerksom på at det er fullt mulig å servere retten med pølsebrød i stedet for lompe. Her er det stor variasjon. De fleste foretrekker pølsebrød som er små, seige og som har en lett plastikk-aroma.

Tilberedning:
Finn en kjele som er stor nok til at pølsen kan ligge inni uten å bøyes.
Fyll kjelen sånn passe med vann.
Varm opp vannet, uten å la det koke
ADVARSEL: FUCKINGS VIKTIG: Ikke sov eller drikk deg sanseløs under denne prosessen. Dersom vannet koker bort kan det oppstå brann. I 1666 brant hele London ned, og sånn vil vi ikke ha det, sånn at det er sagt, og du forstår at å koke pølser ikke er noe man tar lett på.
Skru ned platen til omtrent det laveste.
Legg i pølsene, og la dem trekke (det betyr at de bare skal ligge der og du holder deg unna) i ca 5 minutter.
Pølsene kan enten serveres som ”selvbetjening” i kjelen eller man kan legge dem på fat. (fat er mer stress, og pølsene blir kalde).

Har man en kjøkkenhage kan man dyrke løk, tomater og sennepsfrø, men det er mye enklere å kjøpe ferdigprodusert sprøstekt løk, ketchup og sennep i butikken. Du kan også gå ut ifra at det du kjøper er mye bedre enn om du skulle laget det selv.
For å gjøre retten minneverdig, kan man servere en flaske Petrus Pomerol 1998. Dette vil bli husket i mange år, og folk vil skoggle av deg, og det er det i grunnen ingen ting å si på.
Et mer tradisjonelt valg vil være brus, krantappet Aqua de Vannveurkuet eller øl. Mengden avhenger av anledningen.

Da er det bare å se fram til en kulinarisk opplevelse av de vanlige.
Bon apetite."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar