Mamsi's mat

Mamsi's mat

fredag 16. august 2013

Potetsalat slik fader'n gjorde det :-)

Det finnes to fantastiske potetsalater: den man i sin tid fikk kjøpt på Slakter Torgersen i Mjøndalen, og den fader'n pleide å lage. Torgersen ble nedlagt for mange år siden, og det er dessverre ingen fader'n å søke råd hos lenger heller. Tenk at man ikke passet på å lære når man kunne??
Vel, det finnes et menneske som har stått på kjøkkenet med ham i årevis, så for å få den rette smaken har jeg måttet konsultere Finn på " losjen". I følge Finn forklarte fader'n aldri ha han gjorde, så ville man lære fikk man bare titte ham over skulderen og følge med etter beste evne :-)
Nå har jeg laget denne noen ganger, så jeg tror jeg har de rette forholdene nå.

Potetsalat:
12-15 mellomstore poteter kokt og helt kalde.
Ta frem en bakebolle og klem ut en pose majones i denne ( fader'n ville definitivt brukt den ekte).
Hakk opp en liten rød løk og kutt opp 6 vårløk (kun den nederste delen). 15 sylteagurkskiver hakkes opp. Alt dette tilsettes majonesen sammen med ca 1/2 dl sylteagurklake. Bland godt.
Så deles de kalde potetene opp i pene biter og blandes i majonesblandingen. Smak til med pepper og salt, ikke mye som trengs altså.
La potetsalaten stå i noen timer, aller helst over natten. Da får smaken liksom satt seg. Hell over i en ren bolle før servering. Klipp over gressløk, eller litt vårløk :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar