Mamsi's mat

Mamsi's mat

onsdag 14. august 2013

Pesto

På ferie i Tyrkia i sommer fikk vi servert en helt fantastisk forrett bestående av kun tre ting: mozzarella, tomat og pesto. Det var en smaksbombe!
I dag har jeg laget pesto, det er gjort på noen få minutter. Jeg bruker stavmisker, men blender funker bra. Vanligvis bare slumper jeg litt med mengde, men her følger Hellstrøms utgave:

1 potte basilikum
3 dl olivenolje
50 g pinjekjerner
25 g revet parmesan
3-4 hvitløksbåter, hakket


Alt i samme bolle. Kjør på full hastighet og vips så har du pesto. Hell oppi et rent glass med lokk og skru godt igjen.


Oppbevares i kjøleskap. Hjemmelaget pesto er ikke holdbar mer enn en 10 dagers tid, så her er det bare å planlegge måltider som passer godt til. Ikke meg i mot :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar