Mamsi's mat

Mamsi's mat

tirsdag 13. august 2013

Kremet rotgrønnsaksuppe

Etter gårsdagens energirike måltid, var det dags for litt lettere mat. Dog er det litt fløte i denne også, men det er så lite at det ikke gjelds ;-) Mormor stilte opp i dag også, hun synes dette bloggreiene er veldig morsomt og var helt klar på at hun måtte ha ny outfit siden hun igjen skulle "fronte saken". Jordbær med fløte hadde hun også med. Og jeg stilte med vin ;-)


Vi lærte noe viktig ang fotografering av mat i dag; ikke hopp over å kjøpe med den lille dusken med persille, eller som det skulle vært på dagens mat; frisk timian. Suppa så ustyrtelig trist ut uten stæsj. Denne feilen gjøres ikke igjen! :-)


Rotgrønnsaksuppe:
Skrell og kutt opp 4 poteter, 2 persillerøtter, 3 gulrøtter og en bit sellerirot i biter. Putt i gryte med 1 liter vann, 2 hønsebuljongterninger og 1 ts tørket timian. Kok i 20 minutter. Så skal grønnsakene moses. Dette gjør man enklest med en stavmikser, men da må man helle væsken/kraften over i en bolle først, for å kjøre stavmikser oppi all denne væsken vil gjøre at du skolder deg samt gir kjøkkenet en helt ny farge... Når grønnsakene er most helles væsken tilbake. Rør til at det blir jevnt. Tilsett ca 1 dl fløte, pepper og evt salt. Smak først, mye salt i buljongen. Serveres med flatbrød.

Denne suppen laget vi en gang til 40 personer. Da var den som hadde skrelt og kuttet grønnsaker veldig lei... Men vi fikk mye skryt av suppen, og den er i sannhet veldig god :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar