Mamsi's mat

Mamsi's mat

mandag 12. august 2013

Medisterkaker og kålstuing - skikkelig sikringskost dette her :-)

Nå som Nora forsvant til Island med bestemor, stiller mormor opp som middagsgjest. Det er jo så grusomt kjedelig å spise middag alene, så dette blir jo en vinn-vinn løsning :-)
Siden de gamle godt kan trenge litt ekstra, lages i dag medisterkaker og kålstuing. Med fløte. Og det finnes jo "bærre ein fløite"
Mormor stilte opp på bildet, men for å være ærlig satt hun i stua og drakk vin mens jeg laget maten ;-)


Medisterkaker:
Bland ca 500 g medisterdeig (ikke farsedeig) med 2 ts salt og rør den litt seig i i kjøkkenmaskin. Tilsett så 2 egg, 1 ts grovmalt pepper, 1/2 ts revet muskatnøtt og revet fersk ingefær (ca 1 ts mengde når den er ferdig revet). Rør og tilsett litt fløte, ca 1/2 dl.
Lag små kaker - bruk skje som dyppes i vann mellom hver kake.
Stekes på middels varme, 10 minutter på hver side. Må stekes lenge, senk derfor temp om de blir svært godt stekt.



Kålstuing:
Ca 300 g kål kuttes i litt gode biter ( kan godt bare strimles) og surres i ca 1 ss smør på middels varme i 10 minutter. Rør ofte!! Hell over 1 1/2 dl fløte og la det boble litt i 10 minutter. Smak til med salt og revet muskatnøtt ( bare riv litt over). Om man ønsker den litt tykkere så strø en liten ts mel over og rør.

Skikkelig smaksrikt måltid, gjerne med potet om man vil. Vi hoppet bukk over poteter, bare gaflet i oss den ovennevnte mens vi så på "Friends" på TV :-D






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar