Mamsi's mat

Mamsi's mat

torsdag 29. august 2013

Balochi Keema - pakistansk gryte a la Tutta

Det er alltid deilig å gå til dekket bord, og i dag har Tutta disket opp med pakistansk mat. Jeg har ikke hatt noe ønske om å lære retten, for da blir det vel til at jeg må lage den selv... Men den er for deilig til ikke og deles, så her kommer'n:



Varm opp olje og brun forsiktig 2 finhakka løk. Sett til side.
I en bolle blander du 500 g karbonadedeig, 2 skinnfrie og finhakkede tomater, 3 pressa hvitløksbåter, 1 rød chilipepper (ta ut nesten alle frø), 2 egg, 1 ts malt spisskummin og 1 ss chilipulver (jada, men den er ikke så sterk). La den stå i 30 minutter.
Stek kjøttblandingen sammen med løken i ca 15 minutter til den er helt gjennomstekt.
Rør ut 1 ts garam masala og en god neve hakket frisk koriander i 1 dl kefir og hell over. Rør godt.

Retten serveres som den er, eller sammen med ris eller brød. Kanskje litt hjemmebakt nanbrød? :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar