Mamsi's mat

Mamsi's mat

søndag 2. februar 2014

Ostekake - en av de beste!

Nora er blitt 13 år denne helgen, og ønsket ostekake til "fjortispartyet". Oppskriften har jeg fått av en god venninne, og kaken har høstet lovord mang en gang :-)


Jeg bruker ostekakeformen fra Porsgrunn, om man ikke har en sådan trengs en rund kakeform.

Handleliste:
2 1/2 dl kremfløte
225 g Bixit kjeks
125 g meierismør
1 pk sitrongele
225 g meieriets kremost naturell
125 g melis
1 vaniljestang
2 1/2 dl lettrømme

Sådan gjøres det:
1) Lag sitrongele på halv vannmengde (altså 2 1/2 dl). La den kjøle seg ned i 20-30 minutter.
2) Knus kjeksen og tilsett smeltet smør. Press massen ned i kakeformen og sett formen i kjøleskap etterpå.
3) Stivpisk fløten og sett så kremen i kjøleskapet.
4) Pisk kremost, melis, lettrømme og innholdet av vaniljestangen (åpnes og innholdet skrapes ut) helt klumpefri. Tilsett den stivpiskede kremen.
5) Vend geleen inn i kremblandingen, og hell det hele over kjeksbunnen.
6) Sett kaken i kjøleskap. Må stå minst to timer for at den skal stivne helt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar