I dag er dagen hvor man IKKE koser seg på kjøkkenet i timevis. Snøen laver ned, og for ikke å få for mye å bakse med, måker jeg flere ganger for dagen. Sånn ser det ut når jeg titter ut av stua mi i dag:
På menyen står chili con carne, en rett som lager seg selv etter litt grunnarbeider :-) Når denne retten skal tilberedes, må jeg klatre høyt opp i kjøkkenskapet og få lempet ned den tunge Le creuset gryta mi, for ei jerngryte må du ha om du skal lage denne retten.
Handleliste:
1 kg karbonadedeig
1 boks hermetiske kikerter
1 boks grovhakkede tomater
1 stor rød paprika
5 små løk - jeg bruker røde
10 hvitløksbåter
1 rød chili - uten frøene
Ca 1 dl Idun tomatketchup
1 ts kajennepepper
1 ts spisskummen
1 ts oregano
Tabasco (10 dråper?)
salt
Stek karbonadedeigen i ei steikepanne. Ha det over i jerngryta.
Skjær løk, paprika og chili i små biter og stek det i steikepanne sammen med HELE hvitløksbåter. Ha det over i jerngryta. Bland godt sammen.
Tilsett tomater, tomatpuré og krydder og bland godt.
Nå skal dette stå og putre på lav varme i 1 time.
Før servering tilsetter du bønner (varm opp igjen), og smaker retten til med salt og Tabasco.
Mens retten koser seg, så rekker du for eksempel å måke (eller blogge) ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar