Mamsi's mat

Mamsi's mat

lørdag 7. september 2013

Spinat- & fetapai med tomatsalat a la Jamie

Oppskriften finner man i Jamie Olivers Mat på 30 minutter. Jeg tror man må være Jamie for å faktisk klare det på 30 minutter, sleng på et kvarter i tillegg, så kan du rope folk til bords :-)

Handleliste:
100 g pinjekjerner
5 egg
300 g fetaost
50 g cheddar ost
Tørket oregano
1 sitron
400 g fersk spinat (ferdig vasket)
1 pk filodeig
1 muskatnøtt til riving
Frisk basilikum
Hvitløk, fersk
300 g cherrytomater
Olivenolje

Så er det bare å sette i gang. Ta frem en bolle. Her skal egg, fetaost (smuldres litt opp først), revet cheddar, skallet av sitronen (finrevet), litt salt og ca 1 ts oregano oppi.
Rist pinjekjerner i en tørr varm stekepanne. Snu dem av og til. Når de er blitt litt gyldne, tas de av panna og oppi eggeblandingen.
Sett panna på full varme igjen og hell litt olivenolje og en ss smør. Legg i halvparten av spinaten. Flytt den litt frem og tilbake og hell på resten når første ladning faller sammen. Når alt er falt sammen: oppi eggeblandingen med spinaten også.
Nå skal du i gang med filodeigen. Legg et stort bakepapir, ca 50 cm på kjøkkenbenken. Smør litt olivenolje på hele arket. Legg 4 filoflak oppå bakepapiret. Pensel olivenolje over alle flakene og legg 4 nye oppå der igjen. Gjenta prosessen til du har 3 lag.
Flytt bakepapiret med filoflak oppi en ildfast form. Eller en rund kakeform, det gjorde jeg. Trykk deigen godt ned i formen, hell eggeblandingen oppi og pakk resten av deigen over eggeblandingen.
Stek midt i ovnen 20 minutter på 200 grader.



Nå kan du slenge sammen tomatsalaten:
Del 300 g småtomater i to og legg dem i en bolle.
Finn frem stavmikseren og kjør en god neve basilikumblader, litt salt og pepper, en hvitløksbåt og noen gode klunker olivenolje sammen. Hell over tomtene og bland godt.
Dette er en deilig lørdagsrett :-))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar